Laar: riik vajab enda kunagistes tugevates sektorites uut arengutõuget (1)

BNS
Copy
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Liis Treimann/Postimees

Isamaasse kuuluv ekspeaminister Mart Laar leiab, et Eesti vajab uut arengutõuget aladel, kus riik ja rahvas on traditsiooniliselt tugevad olnud, ütles Laar ERR-ile antud usutluses.

«Üks koht, kuhu ma raha juurde annaksin, on teadus. See tagab meie riigile tuleviku. Meie e-riik vajab hädasti tugisüsteemidesse investeerimist. Meie haridussüsteem vajab ümbervaatamist. Siin kuluvad kriisiaegsed kogemused marjaks ära, et teha tuleviku otsuseid,» ütles Laar ERR-ile.

«E-meditsiin tuleb tööle panna, samuti e-haridus. Tuleb anda katsetajatele võimalusi katsetada. Jah, kõik ei lähe kindlasti nii, nagu soovime, kuid ilma riskimiseta me edasi ei liigu. Tuleb olla valmis ka ebaõnnestumisteks, kuid need võivad olla lõppkokkuvõttes isegi kasulikumad kui õnnestumised. Praegu pannakse aga raha vahel magama kohtadesse, kus seda vaja polegi,» nentis Laar.

«Valitsuskulud ei tohi kasvada, seeläbi oleks valitsejad ka rahvaga solidaarsed,» märkis Laar. «Kõik märgid näitavad, et ees on keerulised ajad. Seda nii Eestis kui ka kogu maailmas.»

Laar leidis, et ka abielureferendumit pole vaja korraldada, kuna on palju muid asju, millega tegeleda.

«Kasvõi see sama rahanduse ja eelarve olukord pakitseb ja vajab lahendusi,» tõi Laar näite.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles