Tallinlased saavad esitada ideid vanalinna ümbritseva ala kujundamisel

BNS
Copy
Skoone Bastion.
Skoone Bastion. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti Arhitektuurikeskus kutsub 8. septembril Tallinna vanalinna ja seda ümbritsevate asumite elanikke mõttetalgutele visandamaks mõtteid, milline võiks olla ahvatlev ja meeldiv roheline linnaruum ümber vanalinna.

Vanalinna ümbritsev roheline bastionivöönd on oluline, kuid seni paljuski kasutamata ja inimtühi avalik ruum. «Võimas kindlustusvöönd, mis pidi vanast Tallinnast eemal hoidma võõrväed, hoiab täna eemal tallinlasi,» selgitas Eesti Arhitektuurikeskuse juhataja Raul Järg. «Roheline bastionivöönd võiks olla elav ja pulbitsev koht, mis meelitab linlasi aega veetma, kohtuma, uudistama – roheline sild, mitte kuristik vanalinna ja uuslinna vahel.»

Mõttetalgute eesmärk on koguda kokku head mõtted, kuidas panna meie unikaalne bastionivöönd tööle tallinlaste ja külaliste heaks. Mõttetalgutel kogutud ideed viiakse edasi sügisel toimuvale linnafoorumile «Bastionivööndi linnafoorum - roheline ühisruum», kus neist saab oluline lähtepunkt, et koos avalikkuse, arhitektide ja linnaruumiekspertidega liikuda konkreetsete ettepanekuteni edasisteks muutusteks.

Mõttetalgud juhatavad sisse: Raul Järg Eesti Arhitektuurikeskus, Peeter-Eerik Ots ühingust Harjuoru 2030 ning Triin Talk Eesti Kunstiakadeemiast. Mõttetalgute korraldajad on Eesti Arhitektuurikeskus ja Harjuoru 2030 koostöös kohalike ettevõtjate ja organisatsioonidega.

Talgud toimuvad 8. septembril kell 15-17 Eesti Arhitektuurikeskuse traforuumides Kultuurikatlas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles