VIDEO JA GALERII Politsei ajas taga kriminaaljoobes Läti kodanikku (2)

Jekaterina Minkova
Copy

Täna andis Paide politsei Läti numbrimärkidega Audile peatumismärguande. Sõiduki juht otsustas peatumise asemel hoopis põgeneda. Türi linnas toimunud tagaajamine kulmineerus Tolli metsa terviserajal. 

Häirekeskusele helistas tähelepanelik kodanik kella 10.50 paiku, teatades, et joobetunnustega juht sõitis poodi. Teatele reageeris politsei. 

Pärast seda, kui Audi juht ignoreeris Paide politseipatrulli peatumismärguannet ja oli ka mõne kilomeetri edasi sõitnud, jättis ta Audi kraavi puude vahele seisma. Kell 11.55 astus juht sõidukist välja. 

Audis olid kaks Läti kodanikku, kel olid joobetunnused. Nad viidi menetlustoiminguteks Paide politseijaoskonda.

«Antud juhul käitusid valesti nii alkoholijoobes rooli istunud kui ka inimene, kes andis oma auto teadlikult üle alkoholi tarvitanud juhile,» vahendab PPA Lääne prefektuuri vanemkomissari Tuuli Jentson sõnu.

Autojuhi suhtes algatati kriminaalmenetlus. See tähendab, et alkoholi tase veres oli enam kui 1,5 promilli.

PPA ütles Postimehele, et kõrvalistuja (auto tegelik omanik – toim), vastu algatati väärteomenetluse, kuna mees andis üle sõiduki juhtimise alkoholijoobes isikule. 

Juhtumi pealtnägija sõnul on terviserada kohalike koeraomanike, tervisesportlaste ja ka loodust armastavate inimeste seas populaarne. Antud juhul ohustati nii tänavatel liigelnud inimeste kui ka metsarajal olijate elu. «Äärmiselt vastutustundetult käitus autojuht, seades vastutustundetu käitumisega ohtu nii iseenda kui ka teiste inimeste elud,» lisab Jentson.

«Kui märkate kahtlase sõidustiiliga autot, tasub sellest teada anda hädaabinumbril 112,» selgitab Lääne prefektuuri vanemkomissar Tuuli Jentson.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles