Andi Hektor: üks pluss poolteist (1)

Andi Hektor
, kolumnist
Copy
Andi Hektor FOTO: Erakogu FOTO: Erakogu
Andi Hektor FOTO: Erakogu FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

On aeg märkimisväärselt suurenda innovatsioonitoetusi ettevõtetele. Sellised toetused jõuavad kiiresti reaalmajandusse ja muudavad ettevõtteid konkurentsivõimelisemaks. Aeg on kehtestada 1+1,5-reegel: teadusrahastus peaks moodustama ühe ja kõrghariduse rahastus 1,5 protsenti SKTst, kirjjutab kolumnist Andi Hektor.

On rasked ajad. Koalitsioonipoliitikute näod on sünged, ninad maas. Neil on suur mure. Ja see on ka meie mure, sest riik, see oleme ju meie. Meil on tagataskus pea neli miljardit eurot laenuraha. Valitsus tahaks osa sellest rahast kiiresti laiali jagada, et Eesti majanduse uueks luua. Iga lapski teab, et just kriisiajal saab ja tuleb majandust uutele õitsvatele radadele suunata.

Kuidas saaks aga majandusse paisata raha nii, et see oleks tõhus ja sihitud? Loomulikult, kiirete meetmetena olid palgatoetus ja näiteks korterelamute energiatõhususe toetuste suurendamine õiged sammud. See on siiski vaid tulekahjule vee piserdamine, kui maja põleb. Nüüd, kui kõige suurem tuli summutatud, tuleks mõelda, kuidas me põlenud maja renoveerida soovime. Siin on tubli tibusamm astutud, majanduse elavdamise eksperdikogu on kokku pandud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles