Mayri Tiido: päästev ringmajandus (2)

Copy
Mayri Tiido.
Mayri Tiido. Foto: Mailiis Ollino

Võimalus rahuldada kõiki oma ostusoove on inimesed orjastanud, (üle)tarbimisest on saanud meie planeedi suurim vaenlane, kirjutab Accelerate Estonia jääkmaterjalide voo töögrupi eestvedaja Mayri Tiido.

Mäletan põhikooli loodusõpetuse tundi, kus räägiti taastuvatest ja taastumatutest loodusressurssidest. Mäletan sellega kaasnenud segadust: miks kaevandatakse taastumatuid ressursse, need saavad ju varsti otsa. Mäletan tekkinud hirmu: kas see juhtub minu eluajal?

Jah, vähemalt niipea planeet ei hävi. Küsimärgi all on inimkond ja muu elusloodus. Arvamus, et inimene on toiduahela tipus, on viinud meid päris nukrasse olukorda, kus oleme hävitanud 83 protsenti imetajatest ja pool taimestikust. Ja inimkond moodustab vaid 0,01 protsenti kogu elusloodusest. Õigustatud on küsimus: kus jookseb piir?

Mõned aastad tagasi hakkas mu sees üha enam pitsitama kõik, mis on seotud tarbimise ja keskkonnaga. Asusin end sel alal harima ja muutsin ka oma elu keskkonnasõbralikumaks. Vaatasin üle kõik tööst hobideni, ma lihtsalt ei saanud olla nii, et ma mitte midagi ei tee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles