Evelyn Kaldoja: koroonasikud ja -lambad (3)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Postimehe välisuudistetoimetuse juhataja Evelyn Kaldoja.
Postimehe välisuudistetoimetuse juhataja Evelyn Kaldoja. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Ei juhtu just sageli, et tsiteeriksin pressiteateid. Siin aga alustan ridadega, mis jooksevad nädalast nädalasse terviseameti igapäevase koroonastatistika teate lõpus:

«Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine. Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks võimalusel vältida.

Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti. Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi, avalikes kohtades alkoholipõhist käte desinfitseerimisvahendit.»

Tundub, et neist teadetest tulevaid arve järgitakse igapäevase huviga nagu ilmajutte – kuhu maakonda siis sel korral enim viirust sadas ning milline tuul tõbe tõi, kas ELi, Vene või hoopis saunapeo oma. Piltlikult öeldes paterdab suur osa koroonateate lugejaid seejärel aga teadlikult plätude ja bikiinidega vihmase +10 kätte.

Vaatamata poes kenasti maha märgitud joontele paistavad paljud ostlejad arvavat, et järjekord on parim koht inimliku läheduse otsimiseks, maske kannavad üksikud välismaalased ja eakad ning kaupluse sisse- ja väljapääsu juures desinfitseerib käsi selge vähemus, juhul muidugi, kui desovahendi «kaev» pole kuiv või sootuks kadunud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles