Tervisekogukonna kärajad võtavad luubi alla kaugteenused

BNS
Copy
Tehnopol
Tehnopol Foto: Andres Haabu

Teisipäeval kogunevad teadus- ja ärilinnakusse Tehnopol kõik tervishoiuga seotud osapoolte esindajad, et arutada, kuidas läheb kaugteenuste kasutuselevõtt.

«Kuigi keerulised ajad on näidanud kaugteenuste olulisust, on endiselt lahendamata mitmed võtmeteemad ning vastamist ootavad olulised küsimused: kes teenuste eest maksab, kes ja kuidas peaks terviseandmetele ligi pääsema või mis rolli peaks riik teenuse arendamisel võtma? Nendele olulistele küsimustele leiame kärajatel üheskoos vastused,» selgitas teadus- ja ärilinnaku Tehnopol juhitava Connected Health klastri juht Piret Hirv tänavust teemavalikut.

Teemat on kutsutud avama Kalle Killar sotsiaalministeeriumist. Doktor Ivo Saarma räägib kaugteenuste kogemusest eriarstiabis. Kitty Kubo toob välja, mida tervisekassa teeb, et kaugteenused Eesti tervisesüsteemi jõuaksid. Sotsiaalministeeriumi digitaalvõimekuse arendamise juht Anneli Laansoo tutvustab riigi pikaajalisemaid plaane digitervise arendamisel. Riigi Infosüsteemide Ameti tootejuht Sander Randorg tutvustab volituste teenuse arendamise hetkeseisu ja tööplaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles