Kiik ja Popov osalevad proviisorite suurkonverentsil

BNS
Copy
Arkadi Popov
Arkadi Popov Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Proviisorapteekide Liit (EPAL) korraldab teisipäeval konverentsi «Terviseinnovatsioon ja trendid apteegis», mille avab sotsiaalminister Tanel Kiik ning peaesinejad on Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) kiirabikeskuse ülemarst-juhataja Arkadi Popov ja Iiri Apteekide Liidu tegevjuht Darragh O'Loughlin.

EPALi tegevjuhi, proviisor Timo Danilovi sõnul võetakse konverentsil luubi alla apteegiteenuse tulevik ja sektori innovatsioon nii Eestis kui Euroopas. «Konverentsi välisesineja Iiri Apteekide Liidu tegevjuhi Darragh O'Loughlini ettekanne keskendub apteegisektori tulevikule Euroopas. Kaardistatakse ära sektori positsioon ja ühiskonna ootused sektorile täna ning järgmise 10 aasta trendid. Eesti poolelt heidetakse pilk sellele, kus me täna Eestis oleme ja millises suunas liigume. Paneeldiskussioonis arutletakse aga selle üle, milline on apteegi roll tuleviku tervishoius,» tutvustas EPALi juht.

Konverentsil tuleb juttu ka Covid-19 mõjust tervishoiusüsteemile ja apteegisektorile. Selles blokis pööratakse tähelepanu ravimite kättesaadavusele Covid-19 kriisi ajal. Ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp räägib sellest, kuidas apteegid eriolukorra ajal toime tulid. PERHi kiirabikeskuse ülemarst-juhataja Arkadi Popov arutleb selle üle, millised viirusepuhangust tingitud muudatused jäävad, millega tuleks inimestel edaspidi tervishoiuteenuseid kasutades arvestada ning kuidas apteegisektor saaks selles olukorras inimestele toeks olla. Diskussioonis pööratakse aga tähelepanu apteegi rollile muutunud maailmas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles