OECD: Eestis on kutseharidus populaarne üle 25-aastaste seas

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Saarte Hääl

Hiljuti avaldatud OECD haridusstatistika kogumik «Education at a Glance 2020» toob esile, et Eesti kutseharidussüsteemi eripära on kättesaadavus nii esmaõppijatele kui ka oskusi täiendavatele täiskasvanutele ja kõigist keskhariduse tasemel vanuses 25 ja üle õppijatest õpib kutseõppes 77 protsenti õpilastest.

Haridus- ja teadusministeeriumi kesk- ja täiskasvanuhariduse asekantsler Robert Lippini sõnul võime olla uhked, et igal tasemel haridus on kõikidele Eesti inimestele ligipääsetav. «Nii kutse- kui kõrgharidust on võimalik omandada õppija jaoks tasuta. See on kahtlemata elukestva õppe edu üks alustala, et ka näiteks kõrgharidusega vanemaealised inimesed võivad minna kutsekooli,» märkis Lippin. «Elukestvat õpet on tänapäeva ühiskonnas raske üle tähtsustada. See on iga inimese ja kogu majanduse edu võti,» lisas ta juurde. 

Lippini sõnul on hea kättesaadavuse kõrval oluline tõsta noorte huvi kutsehariduse vastu ning vähendada õpingute katkestajate arvu. Kutsekeskhariduse omandavad nominaalajaga veidi rohkem kui pool õppijatest (54 protsenti), üldkeskhariduses on sama näitaja 85 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles