Reinsalu Stoltenbergile: Navalnõi juhtumit peaks uurima OPCW (1)

BNS
Copy
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Madis Veltman

Välisminister Urmas Reinsalu rääkis NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga telefoni teel viimastest välispoliitilistest arengutest, sealhulgas Valgevene kriisist ja Aleksei Navalnõi mürgitamisest.

Reinsalu rõhutas, et rahvusvaheline kogukond peab pingsalt jälgima Valgevenes toimuvat ja mõistma hukka räige inimõiguste rikkumise, edastas välisministeerium. »NATO roll on olla valvas ja heidutav. Selle asemel, et proovida varjata oma väärtegusid valedega NATO väidetavast vägede koondumisest Valgevene piirile, peaksid Valgevene võimud austama oma kodanike põhiõigusi,» sõnas Reinsalu.

Samuti arutati Venemaa opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi mürgitamist keelatud närvimürgiga Novitšok. Reinsalu sõnul näitab see tõsine ja küüniline rünnak taaskord, et NATO ettevaatlik lähenemine Venemaale on vajalik. «Kutsun üles Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) egiidi all läbi viima juhtumi sõltumatu uurimise. Vastutavad isikud peavad saama karistatud,» ütles ta. 

Lisaks kõnelesid välisminister ja NATO peasekretär detsembris toimuvat NATO välisministrite kohtumisest ning seal esitletavast NATO 2030 raportist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles