E-Eesti toidab tõhusalt siinseid firmaloojaid

Liina Laks
, reporter
Copy
Xolo juht Allan Martinson.
Xolo juht Allan Martinson. Foto: Xolo

Eestis on aadresse, kuhu on registreeritud sadu firmasid, kuid iseäranis võimsalt on firmaloomisesse panustanud üks Tallinna ettevõte. Kriisist pole aga puutumata jäänud ka firmaloojate äri.

Iga viies e-resident loob Eestis oma firma, kuid pandeemia on sel hoogu maha võtnud, väidab välismaalastele firmade loomisega tegelev Xolo. «Kriisid tavaliselt kannustavad inimesi karjääri ümber mõtlema. Meile oli koroonaaeg uute registreerimiste poolest ajaloo edukaim,» ütles firma juhatuse esimees Allan Martinson.

Xolo hingel on tuhandeid ettevõtteid. Äriregistri järgi on Tallinna aadressil Sepapaja 6, kuhu firma välismaiste omanike ettevõtteid registreerib, kirjutatud sisse 3564 firmat. Seda on enam kui 1000 ettevõtet rohkem kui 2018. aastal.

Samas nentis Martinson, et karantiin on osutunud e-residentidele takistuseks: «E-residendiks saamise viimane samm on füüsiline isikutuvastus, mida teostavad Eesti saatkonnad üle maailma. Kuigi saatkonnad jäid enamasti ka kriisi sügavamatel hetkedel avatuks, olid meie klientide liikumisvõimalused piiratud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles