Riik tahab parandada Kaitseliidu sisejärelevalve korraldust

BNS
Copy
Kaitseliitlased
Kaitseliitlased Foto: Marko Saarm / Sakala

Valitsusel on plaanis muuta Kaitseliidu kodukorda, et parandada Kaitseliidu sisejärelevalve korraldust revisjonide läbiviimisel, samuti täpsustatakse maleva juhatuse, naiskodukaitse, noorkotkaste, kodutütarde keskjuhatuste ja küberkaitseüksuse juhatuse ülesandeid omatulu kasutamisel ja struktuuriüksuse majandamises osalemisel.

Maleva juhatus ja revisjonikomisjoni liikmed saavad keskjuhatuse ja keskrevisjonikomisjoniga analoogse võimaluse osaleda sõnaõigusega maleva esindajatekogul, et tagada parem info maleva juhtimisotsuste tegemiseks ja nende otsuste läbipaistvus. Täpsustatakse ka maleva ja küberkaitseüksuse juhatuse majandustegevusega seotud ülesandeid ja antakse õigus esitada ettepanekuid struktuuriüksuse majandustegevuse korraldamiseks laiemalt.

Lisaks antakse maleva juhatusele, naiskodukaitse keskjuhatusele, noorkotkaste keskjuhatusele, kodutütarde keskjuhatusele ja küberkaitseüksuse juhatusele õigus otsustada kooskõlas riigihangete seaduse ja muude õigusaktidega riigieelarvevälise tulu, näiteks üüritulu, annetuste ja liikmemaksu kasutamise üle vastavalt kaitseliidu keskjuhatuse kehtestatud riigieelarvevälise tulu kasutamise korrale. Eelnõu kohaselt ei laiendata juhtorganitele pädevust otsustada riigieelarvelise eraldise kasutamist.

Lisaks tehakse ka muudatused kaitseliidu sisejärelevalve korralduse tõhustamiseks revisjonide läbiviimisel ja sätestatakse seni puudunud revisjoni tegemine Kaitseliidu noorteorganisatsioonidele.

Määrus jõustub üldises korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles