Jesse: viiruse leviku olukord võib Tallinna koolide plaane muuta

BNS
Copy
Maris Jesse.
Maris Jesse. Foto: Liis Treimann

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse ütles kolmapäeval ETV saates «Esimene stuudio», et mõistab Tallinna linnavalitsuse ja koolide otsust rakendada koroonaviiruse mõjul vanemates klassides osalist distantsõpet.

Samas tehakse tema sõnul uued plaanid, kui lähipäevade nakatumisnumbrid suurt alust muretsemiseks ei anna.

Jesse rääkis «Esimeses stuudios», et Tallinna linnavalitsust ehmatas see, et mitmel päeval järjestikku on olnud paarkümmend nakatunut ning üle poole neist Tallinnas, seejuures on tegu noorte inimestega.

«Tallinna linnavalitsuse soovist reageerida võib täiesti aru saada. Ka koolide ettevaatlikkusest peab aru saama, sest enamikul Eesti sektoritest on olemas kogemus, kuidas viiruse tingimustes oma igapäevatööd teha. Koolid olid kinni, koolid alustasid alles nüüd, 1. septembrist ja sisuliselt nad õpivad koroonaga elama,» kommenteeris Jesse.

«Vaatame, mida paar lähipäeva toovad. Kui lähipäevad on stabiilsed, kui terviseamet näitab, et tegelikult on teada, kus Tallinna kolded on, et ei tule siit üllatusi, siis saab ka liigsed hirmud maha võtta ning ikkagi koolis rohkem igapäevast statsionaarset õpet teha,» lisas ta.

Jesse rõhutas, et algklasside lapsed ja ka viienda-kuuenda klassi lapsed peaksid ikkagi koolis kohapeal käima.

Koolide plaanid sõltuvad tema sõnul sellest, mida toob lähipäevade nakatumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles