Tallinna linnaliinibussides suletakse homsest esiuksed

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Linnaliinibuss.
Linnaliinibuss. Foto: Mihkel Maripuu

Alates homsest, 11. septembrist, suletakse Tallinna linnaliinibusside esiuksed, et kaitsta juhte koroonaviiruse eest.

Tallinna linnatranspordi (TLT) juhatuse esimehe Deniss Boroditši sõnul on koroonaviirusesse nakatumiste arvu tõusu tingimustes oluline kaitsta nakkusohu eest ka oma töötajaid. «Alates homsest jäävad busside esiuksed peatustes suletuks ning juhikabiini taha eraldame esimese istmereani ulatuva turvaala, kuhu sõitjad ei pääse. Tegemist on kevadises haiguspuhangus ennast õigustanud meetmega,» selgitas juhatuse esimees.

Boroditš lisas, et sõitjate ohutuse tagamiseks jätkatakse busside desinfitseerimist kaks korda päevas nii Kadaka ja Peterburi tee depoodes kui ka Männiku, Hobujaama, Õismäe ja Balti jaama lõpp-peatustes, kus mitu korda päevas desinfitseeritakse lisaks reisijatesalongide kontaktpindu. 

TLT sõnul on nende desinfitseerijad saanud põhjaliku koolituse juba kevadel ning kasutavad parimaid töövõtteid ja -vahendeid. 

«Suudame omalt poolt viia nakkusohu ühistranspordis miinimumini, ent ootame ka reisijatelt vastutustundlikku käitumist,» kinnitas Boroditš. Tema sõnul tuleb täita hügieeninõudeid, haigussümptomite esinemisel jääda eneseisolatsiooni, suurema enesekindluse saavutamiseks aga on mõttekas ühistranspordis maski kanda.

Kevadisel kriisiperioodil ei tuvastatud Tallinnas ühtegi ühistranspordi kasutamisest põhjustatud nakatumist, samuti ei haigestunud ükski TLT bussijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles