Kaljulaid Tallinna koolide hajuvusnõudest: Kõlvarti soov on vaid puhas tähelepanuvajadus (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Raimond Kaljulaid.
Raimond Kaljulaid. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linn teatas eile, et alustab kollase pandeemiastsenaariumiga, mis tähendab eelkõige ettevaatusabinõude suurendamist haridusasutustes. Täpsemalt tähendab see õpilaste hajutamist ning vahetustega distantsõpet eelkõige gümnaasiumis ja progümnaasiumis.​ Sotsiaaldemokraat ja Tallinna linnavolikogu liige Raimond Kaljulaid ei näe selleks hetkel mingit põhjendatud vajadust.

«Minule kui Tallinna linnavolikogu saadikule ei ole teada mingeid selliseid asjaolusid, mis viitaksid vajadusele nüüd ja kohe pealinna koolides õppetöö ümber korraldada. Me ei ela enam kevades, kus oli väga suur teadmatus ja määramatus ning elu kiire ümber korraldamine oli kõigiti põhjendatud,» leiab Kaljulaid, lisades, et toona linnavalitsus venitas otsustamisega, nüüd aga kiirustab. «See tundub puhas poliittehnoloogiline soov saada tähelepanu ja vastanduda taas riigile,» lisas Kaljulaid.

Kaljulaiu hinnangul ei saa küll Tallinna koolid jätta linnapea käsule allumata, kuid seda enam peaks Tallinna linnavalitsus koheselt tagasi võtma koolidele antud korraldused õppetöö ümberkorralduste osas ning koolides peab töö jätkuma tavapärasel viisil, kuni on tõesti olemas objektiivsed põhjused õppetööd puudutavaid piiranguid rakendada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles