Tormituul paiskas mootorratturi sadulast (2)

Brita-Maria Alas
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Madis Veltman

Munitsipaalpolitsei soovitab autojuhtidel autod parkida turvaliselt, sest esimese taseme hoiatuse saanud ilmaolud on kukutanud juba esimesed puud. Tuul on niivõrd tugev, et viimase tunni jooksul on pealinna abitelefon saanud üle kümne kõne seoses teele kukkunud puudega. 

Inimesed helistavad suure tuule tagajärgede pärast linna abitelefonile ja kõned on mupo avalike suhete spetsialisti Meeli Hundi sõnul võrdlemisi emotsionaalsed. 

Ühel juhul oli tegu mootorratturiga, kelle tuul koos sõiduvahendiga Laki tänaval ümber paiskas. Pealtnägija helistas seejärel mupole, kes omakorda soovitas vajadusel pääste poole pöörduda. 

Näiteks Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval on ümber kukkunud kaks puud, samuti on teateid Kreutzwaldi, Tehnika ja Sõstra tänavalt ning Lasnamäelt.

Mupo soovitab seetõttu inimestel oma sõiduk turvaliselt parkida: võimalikult kaugele puudest ja lenduda võivatest objektidest nagu pooleliolevad ehitised, reklaamtahvlid, ajutised liiklusmärgid ja halvas seisukorras olevad katused. 

Varasemate aastate kogemus näitab ameti teatel, et sõidukiomanike ohutunne ei ole piisavalt kõrge. 

Ilmateenistus on tugeva tuule tõttu andnud Eestile esimese taseme hoiatuse, mille järgi võib ilm teatud olukordades ohtlik olla. Tuule kiirus on puhanguti 18-25 meetrit sekundis. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles