Paris Hiltoni, Donald Trumpi tütre ja teiste kuulsuste ihukaitsja leidis tõelise ilu... meie Eestis! (1)

Priit Pullerits
Copy
Nathan Popa iluideaali järgi peavad pildistatavad inimesed olema saledad, et nende anatoomia, näiteks kaelakõõlus, reljeefselt esile tuleks. Ta ei kasuta kunagi ka kunstvalgust, nagu näiteks sellelgi Olde Hansa restoranis tehtud fotol.
Nathan Popa iluideaali järgi peavad pildistatavad inimesed olema saledad, et nende anatoomia, näiteks kaelakõõlus, reljeefselt esile tuleks. Ta ei kasuta kunagi ka kunstvalgust, nagu näiteks sellelgi Olde Hansa restoranis tehtud fotol. Foto: Nathan Popa

Ta on teeninud Ühendriikide relvajõudude ühes karmimas üksuses. On kitarristina soojendanud Ameerika nimekate rokkbändide kontserte. On turvanud staare ja staaride lapsi. Nüüd elab ta juba kolm aastat Tallinnas. Ja teeb varasemaga võrreldes sootuks midagi muud.

Algpõhjuse, miks ameeriklane, mitme tuntud inimese endine ihukaitsja Nathan Popa (29) leidis oma südamelähedase kodu ühtäkki Eestis, võib leida seitsmekümnendate New Yorgist, mil ta polnud siia ilma veel sündinudki. Kõik algab sellest, et tema vene-rumeenia päritolu isa Albertit pussitati. Kruvikeerajaga. Südame lähedusse. Sest ta oli vägistamiskatsele vahele sekkunud.

Aga ta jäi imekombel ellu.

Pärast surmapiirilt tagasitulekut, nagu sageli juhtub, mõtestavad inimesed oma elu ümber. Nii ka Albert Popa, keda tema tugeva kehaehituse tõttu kutsuti Arnold Schwarzeneggeri legendaarse lihaselise filmitegelase järgi Conaniks. Seni oli ta innuga viljelenud grafitit, mis võrdus vandalismiga. New Yorgi politseis tegutses terve üksus, et temasuguseid kinni nabida. Aga Conan jäi alati tabamatuks.

Pärast rängast haavast paranemist tegi ta grafitiga lõpu. Ta avastas tõelise ilu kõrgkeskajale järgnenud renessansiaja kunstis. Ja hakkas sellest eeskuju võtma.

Samamoodi, pärast mitmeid värvikaid elurännakuid, jõudis isa eeskujul renessansiaja esteetikani tema poeg Nathan.

Aga selleks, et leida oma elu tõeline kutsumus, pidi ta sattuma Tallinna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles