Priit Sauk ei jätka maanteeameti peadirektorina (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Maanteeameti peadirektor Priit Sauk.
Maanteeameti peadirektor Priit Sauk. Foto: Erik Prozes

Maanteeameti peadirektor Priit Sauk lahkub seoses töölepingu lõppemisega 13. septembril ametist. Uuest nädalast võtab tema kohused üle senine teehoiu direktor Raido Randmaa.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõuniku Taavi Audo sõnul polnud Saukil ka teoreetiliselt võimalik uueks perioodiks kandideerida, sest maanteeamet viiakse 1. jaanuarist alustava Eesti transpordiliikide ühendameti alla. 

Uuele ühendametile valib juhi riigikantselei ning konkurss seisab alles ees. 

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul on Sauk teinud ära suure töö enda ametiajal ning näidanud, kui oluline on, et meie tippjuhtide positsioonidele kandideeriksid inimesed ka erasektorist. «Priit Sauk on viinud Maanteeameti teenused uuele tasemele, läbi inimeste juhtimise ja motiveerimise. Tänan teda tehtud töö eest ning olulise panuse eest tasuta ühistranspordi rakendamisel Eestis,» ütles Aas.

Ametisse nimetatud Randmaa sõnul on kahe töökoha katmine talle suur väljakutse. «Võtta üle Maanteeameti peadirektori kohustused on väljakutse, sest täita tuleb samaaegselt ka teehoiu direktori kohustusi. Usun, et Maanteeamet organisatsioonina on tugev ja me jätkame panustamist ohutumasse liikluskeskkonda, nii nagu meie sihid siianigi olnud on,» selgitas Randmaa.

Randmaa on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli teedeehituse eriala magistrikraadiga. Maanteeametis on ta töötanud erinevatel positsioonidel alates 2009. aastast. Hooldevaldkonna põhja regiooni juhiks sai ta 2016. aastal, 2019.aastast alates on ta juhtinud teehoiu teenistust. Raido Randmaa osaleb ka Euroopa Teedeliidu (CEDR) direktorite nõukogu töös.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles