Karude arvukus Eestis läheneb tuhandele isendile

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Lätis ei olnud eelmise aastani teada ühtegi poegivat emakaru, kuigi Põhja-Lätis on väga sobivad metsad. Eelmisel aastal olid juba esimesed kaks pesakonda.
Lätis ei olnud eelmise aastani teada ühtegi poegivat emakaru, kuigi Põhja-Lätis on väga sobivad metsad. Eelmisel aastal olid juba esimesed kaks pesakonda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Karude arvukus on Eestis jõudsalt tõusnud ja ulatub ligi tuhande isendini, nende levik on suurim Kesk-Eestis. Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna peaspetsialisti Peep Männili sõnul aga liiguvad karud elupaikade otsingul järjest enam ka lõuna poole: Põlva-, Võru- ja Valgamaale.

Männili sõnul on Kagu-Eesti seni olnud Mandri-Eesti kõige karuvaesem piirkond. «Karu levikukiirus on hästi väike ja nad pole Kagu-Eestisse seni veel jõudnud,» lausus Männil. «Siiski liiguvad nad tasapisi lõuna poole, näiteks Põlvamaal on arvukus juba üsna hea. Võrumaal on neid kindlasti kõige vähem, kuid ei saa öelda, et üldse ei ole. Valgamaal on mesikäppade hulk samuti suurenenud ja eelmisel aastal oli emakaru poegadega juba ka Tõrva ja Taagepera kandis, kus on head metsamassiivid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles