Oma abikaasat pähe tulistanud Liina Bahovski vabastati suve keskel vahi alt

Copy
Püstol.
Püstol. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu mai keskel Kuusalu vallas oma kodus abikaasale ja tuntud laskeinstruktorile Martin Bahovskile kuuli pähe lasknud Liina Bahovski vabanes juba paar kuud hiljem vahi alt ning määrati elektroonilise valve alla.

Kriminaalasja juhtiva ringkonnaprokuröri Katrin Paesoo sõnul on Liina Bahovski varem kriminaalkorras karistamata inimene, kelle vahistamise aluseks oli kuritegude jätkuva toimepanemise oht tulenevalt sellest, et tal oli ligipääs relvadele, mis koos alkoholi kuritarvitamisega võisid viia uute kuritegudeni.

«Kuivõrd relvad on ära võetud ning elektrooniline valve seab inimesele ulatuslikud liikumispiirangud, mis tähendab, et tal ei ole ka muul viisil relvadele ligipääsu, pidas prokurör põhjendatuks elektroonilise valve kohaldamist. Prokurörile teadaolevate andmete kohaselt ja kohtuistungil saadud info põhjal ei ole L.Bahovskil elektroonilise valve ajal ka alkoholi kuritarvitamise võimalust,» ütles Paesoo.

«Kuivõrd L.Bahovski ei taotlenud elektroonilise valve kohaldamist ühisesse elukohta kannatanuga, vaid mujale, ei olnud ka sellest tulenevat takistust elektroonilise valve kohaldamiseks,» sõnas ringkonnaprokurör.

Lõpliku otsuse elektroonilise valve kohaldamise üle tegi kohus.

Põhja prokuratuurist lisati, et elektroonilise valve kohaldamise võimalus sõltub konkreetse juhtunu asjaoludest ja vahialusest, milline on tema taust jm. Elektroonilise valve all olles tuleb täita selleks määratud kindlaid tingimusi (näiteks liikumispiirang, alkoholi tarvitamise keeld jne), mida kontrollib kriminaalhooldaja. Kui inimene neid rikub, läheb ta eeluurimise ajaks vahi alla.

18. mai õhtul sai politsei teate tulistamisest Kuusalu vallas eramajas. Politseinikud pidasid sündmuskohal kahtlustatavana kinni 44-aastase Liina Bahovski. Tulistamises sai üliraskelt viga tema abikaasa, tuntud laskeinstruktor Martin Bahovski. Seejärel vahistas kohus Liina Bahovski esialgu kuni kaheks kuuks kahtlustatuna oma mehe tapmiskatses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles