Tallinn jätab ära Kadrioru valgusfestivali (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tallinn. 18SEP19. Festival Valgus kõnnib Kadriorus. Foto: Erik Prozes, Postimees
Tallinn. 18SEP19. Festival Valgus kõnnib Kadriorus. Foto: Erik Prozes, Postimees Foto: Erik Prozes

Tallinna linnavalitsus otsustas, et koroonaviiruse leviku ennetamiseks jääb ära 16. septembril algama pidanud valgusfestival «Valgus kõnnib 2020», mis oleks tänavu toimunud juba 15. korda.

«Valgusfestival on igal aastal oodatud ja populaarne sündmus, möödunud aastal osales festivalil ligikaudu 20 000 pealtvaatajat. Paraku ei suuda me sellise rahvahulga puhul tagada inimeste ohutut hajutamist valgusrännaku läbimisel või ühistranspordiga Kadriorgu või hiljem sealt koju sõites,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf.

Abilinnapea sõnul ei ole mõeldav, et linna töötajad hakkaksid tänaval inimeste tervislikku seisundit hindama või temperatuuri mõõtma. «Kahjuks ei saa me garanteerida, et valgusvaatemängu tuleksid parki nautima ainult terved inimesed. Seetõttu otsustasime raske südamega Kadrioru pargi ühe tähtsündmuse tänavu ära jätta, kuid loodame, et järgmisel aastal on koroona vaibunud ja saame kavandatud ilu siiski linlaste ette tuua,» ütles Klandorf.

Linnavalitsus ei ole praeguseks ära jätnud kõiki linna korraldatud avalikke üritusi, vaid hindab ürituste toimumise või ärajätmise üle selle põhjal, kas nende korraldamisel on võimalik tagada ohutut vahemaad inimeste vahel, kas on tagatud, et üritused oleksid inimeste jaoks kontaktivabad ning kas ürituse toimumine tõstab inimeste hulka ühistranspordis.

Tänaseks on Tallinnas ja Harjumaal Terviseameti andmete põhjal 178 Covid-19 nakatumisjuhtumit, valdav enamus neist pealinnas. Tallinna koolid rakendavad ennetusmeetmeid kasvava koroonaohu tõkestamiseks, tänasest kasutatakse hajutamise printsiipi ja vajaduspõhiselt osalist distantsõpet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles