Ida-Viru seireuuringu tulemused näitavad koroonaviiruse varjatud levikut

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koroonaviirus ei ole Eestist kadunud.
Koroonaviirus ei ole Eestist kadunud. Foto: Elmo Riig

Eelmisel nädalal lõppenud Ida-Virumaale keskendunud seirelaine kinnitas, et viiruse varjatud levik on piirkonnas väga täenäoline. «Kui tutvustasime tulemusi valitsusele, oli uuringus 3 positiivset testitulemust, samal päeval lisandus veel üks positiivse testiga inimene,» ütles Postimehele seireuuringu juht, Tartu Ülikooli peremeditsiini professor Ruth Kalda. 

Ruth Kalda sõnul tuvastati testi teinute hulgast neli koroonaviiruse suhtes positiivse testiga inimest. Kaks koroonapositiivset kuulusid vanusegruppi 18-39 ning teised kaks vanusegruppi 65 aastat ja vanemad. Neli positiivset 1353-st testitust annab levimuse hinnanguks 0.35 protsenti ning võimalikke nakatunuid seda levimust arvestades on 95 protsendilise tõenäosusega 100 kuni 1000 vahel. 

«Kui tutvustasime tulemusi valitsusele, oli uuringus 3 positiivset testitulemust, samal päeval lisandus veel üks positiivse testiga inimene,» ütles Kalda, lisades, et nendest kolm olid ilma haigussümptomiteta ehk asümptomaatilised ning ühel olid väga kerged nähud (lihtsalt nohu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles