Riigihalduse minister Jaak Aab: riik saab kolme aastaga kärpida 1000 töökohta

Henry-Laur Allik
Copy
Ametnike keskmine palk on Raido Roobi (pildil esiplaanil) sõnul kasvanud riigi kesmisest kiiremini, kuna tõstetud on õpetajate, päästjate ja kultuuritöötajate palku. Pildil paremal Jaak Aab.
Ametnike keskmine palk on Raido Roobi (pildil esiplaanil) sõnul kasvanud riigi kesmisest kiiremini, kuna tõstetud on õpetajate, päästjate ja kultuuritöötajate palku. Pildil paremal Jaak Aab. Foto: Tairo Lutter

Möödunud aastal jäi ülemöödunuga võrreldes riigi- ja kohalike omavalitsuse asutustes töötavate inimeste arv üsna samaks: kui 2018. aastal oli avalikke teenistujaid 27 569, siis 2019. aastal kasvas nende arv 59 võrra. Nii selgus värskest rahandusministeeriumi avaliku teenistuse 2019. aasta aruandest.

Kõige rohkem tuli 2019. aastal juurde eriteenistujate töökohti – nemad moodustasid avalikest teenistujatest kolmandiku. «Asutuste kaupa tuli kõige rohkem juurde 77 kaitseväelast, 38 politsei- ja piirivalveametnikku ja paarkümmend päästjat,» sõnas rahandusministeeriumi riigihalduse ja avaliku teenistuse osakonna juhataja Raido Roop. Kõige rohkem vähenes avalike teenistujate arv justiits- ja maaeluministeeriumi valitsemisalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles