Edgar Kaskla: USA valimised – mis saab edasi? (6)

Edgar Kaskla
, California ülikooli politoloogiaosakonna õppejõud
Copy
Edgar Kaskla.
Edgar Kaskla. Foto: Erakogu

Presidendivalimised toimuvad sel aastal teisiti ja tulemus võib olla üpris hirmus, kirjutab California ülikooli politoloogiaosakonna õppejõud Edgar Kaskla.

USA valimisteni on jäänud vähem kui kaks kuud. Kui käsil on presidendivalimised, on rahvas eriti elevil. Kandidaadid lendavad pidevalt ühest kohast teise, kampaania esindajad selgitavad kogu aeg TVs ja raadios, mida kandidaat öelnud, kas siis sihilikult või mõne tekkinud apsaka tõttu, mis tuleb ära klaarida enne, kui kogemata lausunud sõnad skandaalseks muutuvad.

Sel aastal sellist põnevust Ameerikas ei ole. Esiteks on koroonaviirus röövinud rahvalt vabaduse liikuda ja tegutseda nii, nagu sooviks. Viis kuud on istutud kodus, viis kuud on käidud vaid toidupoes selleks, et koju varuda toitu ja muid varusid, alati maskiga, alati ettevaatlikult puhastades käru nõnda, et viirus sealtkaudu kallale ei tuleks.

Paraku pole praegune president Donald Trump võtnud olukorda piisavalt tõsiselt ja kuude kaupa on inimesi, kes maske ei kanna ja kuulavad presidenti, kui too väidab, et ühel ilusal päeval kaob viirus meie elust. Mitmel korral on tehtud vihje, et tegemist on konspiratsiooniga, mis on üles seatud selleks, et Trumpi Valgest Majast välja lüüa. Koroonakriisi lõppu oodatakse 4. novembril ehk siis päeval pärast valimisi. Ja inimesed usuvad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles