Kurjategijad üritasid õhkida rahaautomaati

Copy
Uurijad askeldasid eile Sindi Konsumi juures umbes keskpäevani. Inimesed plahvatuses viga ei saanud.
Uurijad askeldasid eile Sindi Konsumi juures umbes keskpäevani. Inimesed plahvatuses viga ei saanud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eile öösel veidi enne kella kolme toimus Sindi Konsumis plahvatus – üritati lõhkuda SEB pangaautomaati. Plahvatus purustas kaupluse umbes 15-ruutmeetrise eeskoja välisukse klaasid, poepoolse osa külg­mised klaasid ja ripplae. Kahjustada sai ka sularahaautomaadi tagakülg.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juhi Nils Sempelsoni sõnutsi sai häirekeskus kell 3.10 teate Sindis Jaama tänava Konsumi juures toimunud plahvatusest.

Juhtunule reageerinud politseinikud tegid kindlaks, et purustatud on poe pangaautomaat. «Praeguseks kogutud tõendid viitavad, et automaadist üritati kätte saada sularaha,» rääkis Sempelson, lisades, et see siiski ei õnnestunud. Samuti ei saanud keegi kannatada. «Uurijad teevad praegu sündmuskohal tööd ja kõiki täpsemaid asjaolusid selgitatakse.»

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinhold ei osanud ­eile öelda, millise lõhkeainega üritati pangaautomaati õhkida ja kes võisid plahvatuse korraldada. Samuti polnud tal infot, kui palju raha automaadis oli.

«Kõiki seoseid varasemate samasuguste sündmustega kontrollitakse,» lisas Reinhold.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles