Ärajääva Paunvere laada korraldaja telefon on punane (3)

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Nädalavahetusel toimunud Luige Maaelu Näituslaat läks korraldajate hinnangul hästi: külastajad hoidsid distantsi ja meeskonnal õnnestus tagada, et korraga ei viibinud näituseplatsil üle 2000 külastaja.
Nädalavahetusel toimunud Luige Maaelu Näituslaat läks korraldajate hinnangul hästi: külastajad hoidsid distantsi ja meeskonnal õnnestus tagada, et korraga ei viibinud näituseplatsil üle 2000 külastaja. Foto: Mariann Rea-Peterson

"Sellelaadseid kõnesid tuleb 10–20 päevas, hoolimata sellest, et info laada toimumata jäämise kohta läks välja juulis ja teavitasime ka eelmistel kordadel käinud ettevõtjaid,” sõnas Eesti ühe armastatuma laada korraldaja Reelika Kivimurd.

Kuna mullu käis Paunvere laadal 20 000 külastajat, tehti otsus väljanäitus ära jätta juba varakult. „Me ei julgenud seda vastutust võtta.” Samuti oleks see tähendanud korraldajatele suurt majanduskahju, kui otsus laat ära jätta oleks tehtud alles sügisel, kuid korraldamise kulutused olnuks juba tehtud. Küll on aga laadale põhjust sammud seada järgmise aasta 18. septembril.

Juba maikuus teatasid korraldajad, et seoses rahvusvahelise koolinoorte künnivõistluse ärajäämisega ei toimu ka Olustveres iga-aastast hoidisemessi ja kohaliku toidu laata, mis viimastel aastatel umbes 3000 külastajat kokku tõid.

Traditsioonidele truu

Laupäeval toimub aga juba 20. korda Lüübnitsa sibula- ja kalalaat. Korraldaja Raili Mõttus sõnas, et Covid-19 on neid mõjutanud mitmeti: laat tuli avalike ürituste korraldamise piirangu tõttu edasi lükata septembrisse ja on sel korral ühepäevane.

„Kui Paunvere teatas juulis, et väljanäitus jääb ära, olid meil kohe kõik kohad välja müüdud ja tegelikult oleks saanud sada müüjat juurdegi võtta,” ütles Mõttus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles