Maailmakoristuspäev Lasnamäel toimub kanuudega

Postimees
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäevasel maailmakoristuspäeval kutsub linnaosavalitsus elanikke liituma iga-aastase keskkonnakampaaniaga, kus plaanitakse Pae pargis suitsukonisid ja väikeprahti korjama hakata. Koristada tahetakse ka pargijärve veeala, milleks võetakse kasutusse kanuud. 

Maailmakoristuspäeva fookuses on tänavu eelkõige väikepraht, mis ühel või teisel viisil koguneb loodusesse ja linnakeskkonda. Kuigi linnaosas tegeletakse mupo abiga keelatud prügimägedega, leidub palju ka väikeprügi, mida palja silmaga ei näe.

«Väikeprügi, olgu selleks siis suitsukonid, pudelikorgid või kommipakendid, mis mõnikord jäävad lihtsalt märkamatuks, kätkevad endas varjatud ohtu. Samuti nagu suured jäätmed, reostab see keskkonda ja veekogusid, ohustades loomi ja inimesi,» kommenteeris Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. «Just sellise prügi jaoks läheme laupäeva hommikul Pae parki jahile ja kutsume kampaaniaga liituma kõik, kes on puhta Lasnamäe poolt,» lisas ta. 

Laupäeval, 19. septembril kell 11 toimub Pae pargi silla lähedal linnaosavalitsuse hoone (Pallasti 54) juures talgutest osavõtjate kogunemine ja registreerimine. Liikudes nõlval jalgsi ja 10 kanuuga vees, on vabatahtlike ülesandeks kohaliku veehoidla ja selle ümbruse mõne tunni jooksul prügist puhastamine.

Lisateavet kolmandat korda Lasnamäel peetava ülemaailmse koristuspäeva kohta leiavad huvilised ürituse Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles