Opositsioon hoiab umbusalduskäiku varrukas

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu, rahandusminister Martin Helme ja peaminister Jüri Ratas riigikogu sügishooaja esimeses infotunnis.
Välisminister Urmas Reinsalu, rahandusminister Martin Helme ja peaminister Jüri Ratas riigikogu sügishooaja esimeses infotunnis. Foto: Madis Veltman

Eilses riigikogu sügishooaja esimeses infotunnis uuris opositsioon peaasjalikult rahandusminister Martin Helmelt (EKRE) ja peaminister Jüri Rataselt (Keskerakond) kolme miljoni dollari eest USA advokaadibürooga Freeh Sporkin & Sullivan sõlmitud õigusabilepingu kohta. Selgituste põhjal pidi opositsioon otsustama, kas Helmet umbusaldatakse või mitte.

Näiteks uuris suurima opositsioonierakonna juht Kaja Kallas (Reformierakond), miks peaminister ei usalda Eesti ametiasutusi olukorras, kus välisluureamet, välisministeerium ning Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides on kokku pannud memo, mis ütleb üheselt, et Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ekspeadirektori Louis Freeh’ advokaadibüroo pole heas kirjas ja tal on sidemed Venemaa rahapesijatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles