Juhtkiri: Euroopa hakkab tublimaks

Postimees
Copy
Päeva karikatuur FOTO: Urmas Nemvalts
Päeva karikatuur FOTO: Urmas Nemvalts Foto: Urmas Nemvalts

Kevadine koroonakriis on edukalt ületatud ja selle majanduslik mõju Eestis jäi oodatust väiksemaks. Nii vaatab suur osa inimesi tulevikku optimistlikult. Ka Euroopa Liit teeb suuri plaane ja seab rohepöörde lati 15 protsenti kõrgemale kui kevadel.

Tänase lehe majandusküljel on ülevaade pankade pakutavatest maksepuhkustest. Selgub, et seda võimalust kasutas vaid kuus protsenti kodulaenu, kolm protsenti liisingu ja neli protsenti tarbimislaenu maksjaist. Praegu on taotlejate hulk veel kahanenud. Ja kuigi mõni majandusvaldkond on pandeemia tõttu tugevalt kannatanud, näeb suurem osa kriisis pigem võimalusi, eeskätt Euroopa Liidu jõulistele toetusmeetmetele lootes. Pettuda ilmselt ei tule.

Eile pidas Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen europarlamendis tavakohase aastakõne olukorrast Euroopa Liidus, mis oli tal esimene selles ametis. Sattunud ametisse asumise järel vastakuti koroonakriisiga, rakendas von der Leyeni administratsioon selle suhtes kohe jõulise sekkumise poliitikat. Oma eilses kõnes oli president veel jõulisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles