Kopli laht saab uue merevärava

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Endel Siff tahab Bekkeri sadama ajaloolise slipi rekonstrueerida, nii et selle löövides saaks avada väikesi poode, kohvikuid ja muid inimesi teenindavaid asutusi.
Endel Siff tahab Bekkeri sadama ajaloolise slipi rekonstrueerida, nii et selle löövides saaks avada väikesi poode, kohvikuid ja muid inimesi teenindavaid asutusi. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavolikogu otsustab täna, kas algatada Meeruse sadamaala detailplaneeringut, mis näeks ette praeguse kaubasadama likvideerimise ning selle asemele jahisadama ning äri- ja elurajooni rajamise.

Meeruse on Kopli lahes Stroomi rannale kõige lähemal asuv sadam. Nii Meeruse kui ka selle kõrval asuv Bekkeri sadam kuuluvad ettevõtja Endel Siffile. Siff tahab Meeruse sadamas killustiku ja muude puisteainete käitlemise lõpetada ning avada kogu 15,6 hektari suurune ala avalikkusele, rajades sinna tervikliku elukeskkonna.

Abilinnapea Andrei Novikov teeb volikogule ettepaneku algatada planeering ja ühtlasi ka keskkonnamõju strateegiline hindamine. «Põhja-Tallinna planeerimis- ja ehitustegevuse kese on nihkunud Kopli poolsaare otsa. Ühelt poolt Kopli liinid, mis saavad uue hingamise, teiselt poolt Põhjala tehas. Ja Põhjala tehase aia taga ongi Bekkeri ja Meeruse sadamad. Linn kavandab praegu Meeruse sadama planeeringu algatamist,» selgitas Novikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles