Teistmoodi tehnoloogiamessi uudistooted

Copy
Honor Magic Watch GS Pro
Honor Magic Watch GS Pro Foto: Toorja

Sel aastal toimus Berliinis iga-aastane tehnoloogiamess IFA teisiti kui tavaliselt – ligi 250 000 külastaja asemel oli koroonapiirangute pärast kohal 6100 osalejat. Kuid uudistooteid esitleti nagu ikka, kuigi kohati vaid virtuaalselt, ning kui kõike kohapeal katsuda ei võinudki, siis veebiülekannetega näidati, mida me seekord jõulukampaaniate ajal kingikotti saame pista.

Sülearvuti, mille aku kestab 25 tundi

IFA keynote ehk tähtis avakõne oli protsessoritootja Qualcomm juhilt. Firma president Cristiano Amon tutvustas uut kiipi Snapdragon 8cx Gen2 5G, millega teeb firma teise katse asuda sülearvutite maailmas konkureerima selliste tuntud tegijatega nagu Inteli ja AMD-ga. Qualcomm on tuntud hoopis mobiiliprotsessorite tootjana. Kuid sülearvutitesse pakutav teise põlvkonna kiip saab olema ülimalt energiasäästlik, lubas Qualcomm, ja ka jõudlusprobleemid on nüüd kõrvaldatud.

Esimene uue protsessoriga sülearvuti tuligi kohe samal päeval välja Acerilt. Nende uus hübriidarvuti ehk kokkukäänatuna ka tahvlina kasutatav sülearvuti Spin 7 kestab ühe laadimisega rohkem kui ööpäeva – 25 tundi. Lõpuks saame siis mitu päeva ilma laadimata arvutis tööd teha. Peale selle on Spin 7 esimene Aceri sisseehitatud 5G modemiga masin, mis muuhulgas kasutab ka millimeeterlaineid, kui kohalik operaator peaks 6 GHz sagedusalal andmesidet pakkuma.

Ei saa me läbi koroonatoodeteta

LG esitles kõrgtehnoloogilist maski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles