Meinhard Pulk: märgid JOKK-demokraatiast (8)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Meinhard Pulk.
Meinhard Pulk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täisväärtusliku demokraatiaga riigis peab olema ka poliitikute igapäevane käitumine selline, milles on näha demokraatlike väärtuste austamist.

2019. aastal poliitilises retoorikas «püsikülaliseks» olnud küsimused õigusriigist jäid koroonakriisis esialgu tagaplaanile. Roosiaiakõnes hakkas president Kersti Kaljulaid vastavaid murekohti juba veidi nõudlikumalt esitama.

Viimase pooleteise kuu jooksul on selles vallas märgata ohumärke ja nende eest on vastutanud rahandusminister Martin Helme. Need märgid kipuvad pildi EKRE esimehe suhtumisest elementaarsetesse demokraatia põhimõtetesse tumedaks maalima.

Esmalt Eesti ühe suurima meediagrupi avalik boikott. Ükskõik, milline on seisukoht ajakirjandusliku objektiivsuse suhtes, on tegu ohtliku pretsedendiga. Konflikt Ekspress Grupiga võib küll ühel hetkel vinduda, kuid kõnekust Helme mõttemalli kohta see ei vähenda. Siit ei ole palju maad selleni, kuni samasugune reaktsioon võib osaks langeda mõnele muule meediamajale, kes parasjagu ebameeldiva teema tõstatab.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles