Tallinna koolides eiratakse regulaarselt klasside täitumusnorme (2)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tallinna koolide vastuvõtutingimusi revideerinud Priidu Pärna (Isamaa) sõnul ületatakse 2/3 juhtudest seadusega lubatud klasside täitumise piirnormi. Tema sõnul kahjustab selline olukord Tallina õpilaste huve ja haridusteed.

Linnavolikogu revisjonikomisjoni liikme Priidu Pärna sõnul selgus Tallinna koolide vastuvõtu revideerimisel, et 45 koolis 57-st ületatakse seadusega lubatud klasside täitumise piirnormi. «Kahetsusväärselt on erandist kujunenud reegel ning linn on teadlikult kõrvale kaldunud seaduse mõttest. Uuringud näitavad, et klassi suuruse ja õpitulemuste vahel on negatiivne seos. Õpetajatel on vähem aega individuaalseks juhendamiseks ja keerulisem on hoida distsipliini. Ülepaisutatud klassid põhjustavad õpetajate kurnatust ja stressi,» ütles Pärna Isamaa pressiteate vahendusel. 

Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt on klassi täitumuse piirnorm 24 inimest ja erandite tegemine on lubatud kooli hoolekogu heakskiidul.

Pärna sõnul ei ole Tallinna koolidel piisavalt ruume ja õpetajaid uute klassikomplektide avamiseks, mis näitab, et linna haridussüsteemi arendamisse pole piisavalt ja õigeaegselt investeeritud.

«Tallinn ei suuda elukohajärgsetesse koolidesse vastuvõtu korraldamisel tagada, et ebaõigete elukoharegistreeringutega ei ummistataks kesklinna koole. Uute linnaasumite tekkega pole lasteaedade ja koolide taristu suutnud kaasas käia ning viimastel aastatel pole haridusinvesteeringud kasvanud linnaeelarve kasvuga samas tempos,» sõnas Pärna.

Pärna lisas, et ka linnapea Mihhail Kõlvart on tunnistanud, et Tallinnat on viimase 20 aasta jooksul arendatud detailplaneeringute põhiselt ja suurem arengupilt on olnud puudulik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles