Tartu rattamaratonil võidutsesid eestlased

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Tartu rattamaratonil võidutsesid eestlased.
Tartu rattamaratonil võidutsesid eestlased. Foto: Margus Ansu

Tartu rattamaratoni kolmel distantsil startis kokku üle 3000 võistleja, kelle seas oli ka Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid ning jalgrattureid naaberriikidest.

Põhidistantsi ehk 89-kilomeetrise sõidu võitis tartlane Alo Jakin (püstisel üheveerusel pildil), talle järgnes tihedalt lätlane Māris Bogdanovičs ja kolmandana ületas finišijoone Elvas Tartumaa tervisekeskuses Peeter Tarvis. Tartu rattamaratoni kahekordne võitja lätlane Andžs Flaksis ületas eile lõpujoone kuuendana.

Finišisse jõudis võitja kahe tunni ja 33 minutiga. Esimesed kuus lõpetajat rebisid end teistest ette ja nende vahel käis heitlus kuni viimaste meetriteni. Esimese ja kuuenda koha ajavahe oli 40 sekundit, kuuenda ja seitsmenda koha vahe aga neli minutit ja neli sekundit.

Naistest tuli samuti esimeseks eestlane – Janelle Uibokand (ümmargusel vasakpoolsel pildil) –, ja ka teiseks – Greete Steinburg. Kolmandaks jäi Ernesta Tubytė Leedust. Uibokand läbis 89-kilomeetrise raja kahe tunni ja 54 minutiga, teise koha aeg oli kolm tundi, üks minut ja 25 sekundit ning kolmanda koha aeg sekundi võrra rohkem.

Maratonil sai osaleda kolmel distantsil: 21, 40 ja 89 kilomeetrit. Viimase start anti Otepääl Tehvandi spordikeskuse staadionil, kus läks rajale üle 1700 võistleja.

Rattamaratoni lastesõitudele laupäeval Tähtvere spordipargis lubati rajale kahes vahetuses, kummaski mitte rohkem kui tuhat osalejat. Viiruse vältimiseks oli aga võimalik ette võtta ka virtuaalsõit. Hans-Martin Tammesalu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles