Viljandi linn keelas uute avalike ürituste korraldamise

BNS
Copy
Viljandi linnavalitsus.
Viljandi linnavalitsus. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus peatab teviseameti soovituste tõttu järgnevaks kolmeks nädalaks avalike ürituse lubade väljastamise.

Juba väljastatud avaliku sündmuse lubasid linn tagasi ei võta, kuid palub tungivalt, et korraldajad järgiksid terviseameti soovitusi, mis on avaldatud ameti kodulehel ja meedias, teatas linnavalitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles, et linn järgib nädalavahetusel avaldatud terviseameti soovitust üritused 3-4 nädalat edasi lükata ja hoiab koroonaviiruse levikul silma peal. «Viljandis pole seni koroonaviiruse puhangut tekkinud ja soovime, et see nii ka jääks. Omalt poolt me järgneval kolmel nädalal uusi avaliku ürituse lubasid välja ei anna ja ise avalikke üritusi ei planeeri. Kõigi juba kavandatud ürituste ja siseruumides toimuvate sündmuste korraldajatel soovitame kaaluda oma ürituse edasi lükkamist või ära jätmist. Kui sündmus siiski toimub, tuleb tagada käte desinfitseerimisvahendi ja kaitsemaskide kättesaadavus kõigile külastajatele,» ütles linnapea.

Terviseameti sõnul võiksid ürituste osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada. Ameti kinnitusel on järgmised kolm nädalat kriitilised viiruse kontrolli alla saamiseks ja soovitab edasi lükata või ära jätta kõik perekondlikud kogunemised, peod ja muud üritused. Soovitatav on üritused lükata 3-4 nädalat edasi ja seejärel uuesti olukord üle hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles