Mitmekordne elupäästja: emotsioone ma koju kaasa ei too

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Pärnu päästeameti vanemoperatiivkorrapidaja Tõnno Sikk (46) on 2020. aastal kinkinud teise sünnipäeva nii mitmelegi suvepealinna elanikule.
Pärnu päästeameti vanemoperatiivkorrapidaja Tõnno Sikk (46) on 2020. aastal kinkinud teise sünnipäeva nii mitmelegi suvepealinna elanikule. Foto: Lilli Tölp

President Kersti Kaljulaid, siseminister Mart Helme ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu annavad täna pärastlõunal Pärnu kontserdimajas üle päästeteenistuse aumärgid. Elupäästemedaliga tunnustatakse tänavu 70 inimest, kelle seas on nii kutselisi päästjaid kui ka juhuslikult õigel ajal õiges kohas olnud tavalisi inimesi.

Pärnu päästeameti vanemoperatiivkorrapidaja Tõnno Sikk (46) on 2020. aastal kinkinud teise sünnipäeva nii mitmelegi suvepealinna elanikule.

28. veebruar kulges Siku jaoks tavapärases rutiinis ning seisnes suures plaanis vaid mõningates vormi lihvimise eesmärgil tehtavates harjutustes. Kuid õhtul kell pool 11 saadi kutse Lille tänavale, Aide autokooli juurde, kus põles sigaretist süttinud madratsi tõttu esimese korruse korter.

Siku meenutuste järgi viibis seal 12 inimest. Neist kaks tõid välja suitsusukeldujad, kaks evakueerusid ise ning ülejäänud aitas Sikk koos kolleegidega välja akende kaudu. Mitu olid liikumisvõimetud. Kuna nad ise ei liikunud, siis tekkis vajadus aknad sisse lükata. «Jõuga sai see tehtud, mõni oli tuulutuses, aga oli näha, et korterid olid suitsu täis,» kirjeldas Sikk ligi kahe tunni pikkuse protsessi jooksul toimunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles