Pooleldi lukus maailm pikendas Eesti kohtunike reisi kahe ööpäeva võrra

Ville Arike
, reporter
Copy
Jalgpallikohtunik Juri Frischer.
Jalgpallikohtunik Juri Frischer. Foto: Mihkel Maripuu

Viimastel nädalatel on palju olnud juttu sportlaste ja võistkondade raskustest seoses rahvusvahelistel võistlustel osalemisega, samuti välismaalaste Eestisse tulemisega. Ent keegi peab võistlustel ka õigust mõistma ning kohtunike elu pole sportlaste omaga võrreldes sugugi lihtsam. Pigem keerulisem.

Jalgpallivõistkonnad saavad praegu kasutada tšarterreise, kuidas aga kohtunik mängule ja sealt tagasi jõuab? Eesti selle valdkonna tippmehe Juri Fris­cheri meeskonna Moldova-reis näitas: elu on seiklus! Frischer ning tema abilised Veiko Mõtsnik, Aron Härsing ja Kristo Külljastinen teenindasid läinud neljapäeval Euroopa liiga kvalifikatsioonimängu Chișinău Sfintul Gheorghe – Belgradi Partizan, mille külalised Serbiast võitsid lisaajal 1:0.

Moldova oli juba koroonaeelsel ajal sihtkoht, kuhu ei pruukinud kõige ladusamalt jõuda. «Tavaliselt läheme mängupaika päev varem, piletite hankimisega tegeleb üks UEFAga koostööd tegev ettevõte. UEFA reeglite järgi tuleb kohale jõuda mängueelsel päeval hiljemalt kell 17, et jõuaks õhtul ka trenni teha,» alustas Frischer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles