14-aastane poiss kihutas valge mersuga puusse

Armas Riives
, reporter
Copy
Sinikülas sõitis 14-aastane noormees esmaspäeval Mercedesega vastu puud. Juht jäi terveks, sõber sai viga.
Sinikülas sõitis 14-aastane noormees esmaspäeval Mercedesega vastu puud. Juht jäi terveks, sõber sai viga. Foto: Lõuna prefektuur

Esmaspäeval kella 16 paiku juhtus liiklusõnnetus Tartu vallas Sinikülas, kus Mercedesega sõitnud 14-aastane poiss kaotas auto üle kontrolli ja see paiskus teelt välja. Roolikeerajast aasta noorem kaassõitja viidi Tartusse tervisekontrolli.

Noormees väitis politseile, et tema juhitud ilma kehtiva ülevaatuse ja kindlustuseta Mercedes-Benz 200D eest jooksis üle tee põder. Kogenematu juht proovis oma sõnul põdra tagant ümberpõiget sooritada, kuid kaotas oskuste ja vilumuse puudumise tõttu auto üle kontrolli ja põrutas vastu kraavi pervel kasvavat kaske.

Sõber sai viga

Politseile teadaolevalt sai 14-aastane nooruk sõiduvahendi vanaisa käest, kes oli andnud selle poisile putitamiseks, mitte sõitmiseks. Paraku otsustas nooruk masinaga siiski sõita ning võttis tagaistmele ka 13-aastase sõbra, kellega siis Sinikülas ringi sõideti.

Mõlemad poisid olid masinas turvavööga kinnitamata. Tagaistmel istunud 13-aastane poiss sai õnnetuses viga ja viidi sündmuskohalt Tartu ülikooli kliinikumi traumapunkti, kust ta pärast esmaabi lubati kodusele ravile. Vigastused ei olnud eluohtlikud, kuid poiss peab siiski mõnda aega kodus tervenema.

Autot juhtinud 14-aastane noormees viga ei saanud. Edasi tegeleb poiste ja nende peredega noorsoopolitseinik.

Arvestades sõiduki vigastusi ning fakti, et poisid ei kasutanud ka turvavarustust, võib selle avarii arvata õnnelike õnnetuste sekka, ütles Tartumaa politsei piirkonnavanem Anti Peiponen. «Tagajärjed võinuks olla mitu korda raskemad, suisa traagilised, kui kogenematu juht kohtunuks teel puu asemel mõne suure ja raske sõidukiga,» tõdes ta.

Ohtlik huvi

Ta lisas, et mõistagi on poistel huvi tehnika, masinate ja autosõidu vastu, kuid sellisel juhul tuleb vastutavatel täiskasvanutel leida neile ohutud ja turvalised võimalused, kus hobidega tegeleda ja sõiduoskusi arendada.

«On vale usaldada lapse kätte täiskasvanu järelevalve ja juhendamiseta sedavõrd ohtlik tapariist, kui seda on mitu tonni kaaluv sõiduvahend,» toonitas Anti Peiponen.

Kui poistel on huvi pooleldi vanarauana seisva tehnika kallal nokitseda või sõiduoskusi arendada, siis peavad täiskasvanud veenduma, et selline tegutsemine oleks ohutu nii lastele kui ka tervele kogukonnale, rõhutas politsei piirkonnavanem. «Ohuolukordadest politseile teada andmine ei ole seejuures mitte pealekaebamine, vaid võib teinekord päästa lausa kellegi elu ja tervise,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles