Teerajajate allee pikenes

Armas Riives
, reporter
Copy
Maire Breede ja Airi Liiva
Maire Breede ja Airi Liiva Foto: Kristjan Teedema

Tartu Teerajajate allee pikenes eile kahe pronksist jalajälgede paari võrra, mis kuuluvad Maire Breedele ja Airi Liivale.

Maire Breede on olnud Tartu rahvaülikooli juht selle asutamisest saadik 1987. aastal. Breedest on saanud aastatega Tartu kultuuri- ja hariduselu ühendaja.

«Inimesed otsivad unistuste paika ja mina olen selle leidnud – see on töö rahvaülikoolis, sest seal on vabaduse vaim,» ütles Breede.

Airi Liiva on laulustuudio Laulupesa looja, muusikaõpetaja ja lastelaulude autor. Ta on oma lauludele salvestanud videoid, mida on YouTube’is vaadatud miljoneid kordi.

«Ei oleks minu laule, muusikat ja minu jalajälgi, kui ei oleks mu muusasid – minu lapsed ja Laulupesa ning kõik, kes fännavad minu laule,» rõõmustas Liiva.

Teerajajate allee eesmärk on tunnustada Tartu linnaga seotud inimesi, kes on oma töö või teoga andnud märkimisväärse panuse Tartu linna arengu, tutvustamise või tunnustamise heaks.

Maire Breede valis välja žürii. Airi Liiva võit selgus rahvahääletuse teel Tasku ja Tartu Postimehe veebis, hääletusel sai ta 3099 häält. 

Maire Breede ja Airi Liiva
Maire Breede ja Airi Liiva Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles