FOTOD ⟩ Prokurör küsib Peeter Helmele 1,5 aastast tingimisi vangistust (7)

Karel Reisenbuk
, reporter/päevatoimetaja
Copy

Harju maakohtus jätkus kolmapäeval kohtuistung alla 14-aastase lapse teadlikus seksuaalses ahvatlemises süüdistatava Peeter Helme üle. Prokurör küsis Helmele karistuseks 1 aasta ja kuue kuu pikkust tingimisi karistust, mida ei pöörata täitmisele, kui Helme ei pane kahe aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu ning osaleb sotsiaalprogrammis.

Süüdistuse järgi kasutas Peeter Helme interneti jututoas «Armastusesaal» kasutajanime m41tln. Selle esmapilgul tähenduseta ja suvalise sümbolite kombinatsiooni valis Helme teadlikult enda iseloomustamiseks: mees, 41-aastane, elab Tallinnas. Seesugune viis enda esitlemiseks on seal tavapärane: piisavalt palju, et teistel oleks infot privaatse vestluskaaslase valimisel, ja piisavalt vähe, et siiski oma anonüümsus säilitada.

«Armastusesaalis» saab sageli inimese pärisandmetel põhinevaid kasutajanimesid kandvate mängijate seast valida, kellega privaatselt suhelda. 8. oktoobril pöördus 41-aastane Helme kasutajanime Marleen12 poole, kes selles keskkonnas tavaks saanud koodi järgi pidi olema 12-aastane.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles