Põdraliha hinnalangus nörritab tööstusi ja jahimehi (2)

Sirje Niitra
Copy
Kuigi põdra­liha hind on sel hooajal umbes neljandiku langenud, tuleb ettenähtud ja lubatud loomad ära küttida igal juhul.
Kuigi põdra­liha hind on sel hooajal umbes neljandiku langenud, tuleb ettenähtud ja lubatud loomad ära küttida igal juhul. Foto: Marko Saarm / Sakala

Paljude toidukohtade sulgemine ja odavama liha eelistamine langetab ulukiliha hinda, mis omakorda mõjutab lihatööstusi ja neid, kes põdrad ja teised suurulukid metsast välja toovad.

„Kahjuks on märtsist eksporditurg täielikult kokku kukkunud, kuna COVID-19 mõju avaldus HoReCa sektorile kõige tugevamalt. Paljud restoranid ja toitlustuskohad, kes kasutasid oma menüüs ulukiliha, on siiani suletud ja turu taastumine toimub väga vaikses tempos,” vastas Linnamäe Lihatööstuse juhataja Indrek Loorens Maa Elu järelepärimisele.

Kallis põdraliha kadus menüüst

Seda on hästi näha Tallinna vanalinna restoranides, aga ka mujal. Juba eelmise kriisi ajal visati esmajärjekorras menüüst välja põdraliha, see asendati Uus-Meremaalt sisse toodud hirvelihaga, mis on tunduvalt odavam. Praegu on Linnamäe alandanud klientidele uluki­liha müügihinda, et ei korduks vana stsenaarium ja toidukohad ei hakkaks otsima muid alternatiive, vaid saaksid kasutada siinsamas Eesti metsadest kütitud ulukiliha.

„Põdraliha sisseost on langenud umbes neljandiku ja hirveliha oma 15 protsenti. Metskitseliha sisseostu oleme suutnud jätta esialgu samaks nagu eelmisel aastal. Ei oska öelda, kas isegi selliste hindadega on seda liha kuhugi panna,” rääkis Loorens.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles