Inimtühjale saarele võib minna sügispiknikku pidama

Tiit Efert
Copy
Keri saare pindala on vaid 3,1 hektarit., saar on madal ning kaetud munakivide, kruusa ja natukese liivaga.
Keri saare pindala on vaid 3,1 hektarit., saar on madal ning kaetud munakivide, kruusa ja natukese liivaga. Foto: Tiit Efert

Kui sügistormide vahele jääb mõni selgem päev, võib Keri saarele minna grillima, piknikku pidama või hoopis nautida saunamõnusid.

Eesti üks põhjapoolsemaid saari asub Neeme sadamast pooleteise tunni laevasõidu kaugusel. Tegemist on väikesaarega, mille pindala on vaid 3,1 hektarit. Keri on madal ning kaetud munakivide, kruusa ja natukese liivaga. Vähegi suurema alusega Kerile ligi ei pääse. Selleks võtab reisifirma Prangli Travel tellitud postipaat Helge sappa mootorpaadi, millega reisijad jaokaupa saarele toimetada.

Nädalaks majakavahiks

Kuigi viimane püsielanikust majakavaht lahkus saarelt 2002. aastal, pole saar tühi, sest seal käivad nädala kaupa vabatahtlikud majakavahid, kelle rotatsiooni korraldab MTÜ Keri Selts, mis hoiab ka Keri saarel asuvatel hoonetel silma peal. Majakavahid viibivad saarel aprillist oktoobrini. Talvisel ajal on saarel olla küllalt keeruline, sest ruumide kütmiseks napib energiat.

Külaskäigu ajal saarel vahti pidanud Avo Põldma sõnul võib tema näitel saarevahiks käimist pidada ka sõltuvuseks. Ta on siin käinud kuus aastat ja ka järgmiseks aastaks on tal nädal broneeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles