Peeter Helmele nõutakse tingimisi vangistust (5)

Karel Reisenbuk
, reporter/päevatoimetaja
Copy
Peeter Helme ütles oma viimases sõnas, et juhtunu oli maitselage, rumal ja vastutustundetu, kuid ei tunnista oma süüd.
Peeter Helme ütles oma viimases sõnas, et juhtunu oli maitselage, rumal ja vastutustundetu, kuid ei tunnista oma süüd. Foto: Tairo Lutter

Harju maakohtus jätkus eile kohtuistung alla 14-aastase lapse teadlikus seksuaalses ahvatlemises süüdistatava Peeter Helme üle. Prokurör küsis Helmele karistuseks aasta ja kuue kuu pikkust tingimisi karistust, mida ei pöörata täitmisele, kui Helme ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Prokurör Andra Silla hinnangul ei oleks Helme puhul rahaline karistus põhjendatud, sest sellest ei piisaks mehe seksuaalhälbelise huvi vähendamiseks ning tal tuleks kindlasti osaleda sotsiaalprogrammis.

Helme kaitsja Raul Ainla sõnul puudub aga kuriteokoosseis sootuks ning tahtlust on võimatu tõestada. Et Helme puhul oleks tegemist seksuaalkurjategijaga, ei võimalda seda kaitsja sõnul järeldada ka tema profiil, sest lapspornot Helme käsutusest ei leitud, tema kogemuse põhjal seda pedofiilide arvutist aga enamasti leitakse.

Kaitsja sõnul oli Helme kirja­stiil «Armastusesaalis» pigem hirmutav ja ehmatav kui ahvatlev. «Ta kirjeldas seksi valusa ja piinarikka tegevusena ning sellised seksikirjeldused on pigem hirmutavad kui ahvatlevad,» ütles Ainla. Kaitsja sõnul minnakse selle vaidlusega välja tõenäoliselt riigikohtuni.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles