Eesti toetab Moria pagulaslaagri asukaid rahaliselt (4)

BNS
Copy
Maha põlenud Moria laagris elanud põgenikud ja migrandid ootavad toiduabi tee ääres, kus nad on maganud alatest peavarjuta jäämisest.
Maha põlenud Moria laagris elanud põgenikud ja migrandid ootavad toiduabi tee ääres, kus nad on maganud alatest peavarjuta jäämisest. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP / Scanpix

Valitsus otsustab neljapäeval raha eraldamise valitsuse reservist välisministeeriumile, et abistada Kreeka Moria pagulaslaagri asukaid. 

Vabariigi valitsuse reservist eraldatakse välisministeeriumile 50 000 eurot, et toetada Moria pagulaslaagri põlengu tagajärjel peavarjuta jäänud põgenike olukorra leevendamist.

Põleng laastas ametlikult 3000 inimesele mõeldud, ent tegelikult umbes 20 000 inimest majutanud laagrit 8. septembril. 

Sinna jäänud migrantide vastuvõtmiseks on tehtud hulk ettepanekuid, kuid tuhanded on jäänud endiselt vaeslapse ossa ning umbes 9000 on ümber asustatud uutesse ajutistesse rajatistesse Kreekas. 

Mitmed Euroopa Liidu liidrid on keeldunud Moria ellujäänuid majutamast.

Prantsusmaa teatas kolmapäeval, et otsustas põgenikelaagrist vastu võtta 500 alaealist.

Humanitaarolukord laagris oli juba enne tulekahju halvenenud piirini, kus sellest oli kujunenud Euroopa asüülisüsteemi kokkuvarisemise sümbol, ajendades Euroopa Komisjoni algatama uut strateegiat rändega toimetulekuks. 

Komisjon pani kolmapäeval ette uue rände- ja varjupaigapakti, mis sisaldab koorma jagamiseks solidaarsusmehhanismi 27 liikmesriigi jaoks, ent ka ettepanekuid kehtestada karmim piirikontroll ja lihtsustatud protseduurid tagasilükatud asüülitaotlejate tagasisaatmiseks.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles