Mustakivi tulistaja raiub, et tulistas meest kuus korda enesekaitseks (10)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Mustakivi silla tulistaja Dmitri Doroškevitš (paremal) pole nägemise kaotanud Artjom Kremenskilt kordagi vabandust palunud.
Mustakivi silla tulistaja Dmitri Doroškevitš (paremal) pole nägemise kaotanud Artjom Kremenskilt kordagi vabandust palunud. Foto: Eero Vabamägi

Harju maakohus mõistis Lasnamäel teise mehe pihta kuus lasku tulistanud Dmitri Doroškevitšile karistuseks kuus aastat vangistust, kuid Doroškevitš sellega ei lepi: ta tahab õigeksmõistmist.

Ta pole kordagi nägemise kaotanud Artjom Kremenskilt vabandust palunud ega kohtusaalis ütlusi andes kahetsust väljendanud. Ta on siiani kindlameelselt veendunud, et tegi kõik õigesti ja hoopis Artjom Kremenski on kogu loos ise süüdi.

Lugu sai alguse augustikuu esimesel õhtul 2018. aastal. Oli väga palav ilm – kella kümne ajal õhtul umbes 20 kraadi ning 35-aastane Artjom Kremenski üritas oma Lasnamäel Mustakivi silla kõrval asuvas korteris und saada ja avas kuumuse leevendamiseks aknad.

Samal ajal algasid Mustakivi silla peal teetööd ja 28-aastane Dmitri Doroškevitš asus asfalti lõikama. Lärmist häiritud Kremenski otsustas enda sõnul minna küsima, millal kõrvulukustav müra võiks lõppeda. Vastus saabus ootamatul moel: teetööline Dmitri Doroškevitš tulistas teda kaks korda pähe ja neli korda kehasse.

Helkurvestis Doroškevitš on viimane, keda Kremenski näinud on. Eile, veidi enam kui kaks aastat pärast intsidenti, kohtusid nad taas Harju kohtumajas. Võimalik, et viimast korda, sest ruumis 4010 pidi välja kuulutatama kohtuotsus.

Kui Dmitri Doroškevitš koos oma kaitsja vandeadvokaat Vladimir Sadekoviga kohtumaja trepist üles sammus, oli Artjom seina ääres istungi algust ootamas.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles