Ratas: kohtumisel oli juttu ka Estonia vraki dokumentaalist (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaminister Jüri Ratas
Peaminister Jüri Ratas Foto: Raul Mee

Peaminister Jüri Ratas lausus pressikonverentsil, et Estonia vraki dokumentaalist oli ühiskohtumisel juttu ja koos otsustati, et sari tuleks ära vaadata. 

Striimikanal Dplay näitab uut viieosalist dokumentaalsarja, milles uuritakse 28. septembril 1994 aset leidnud merekatastroofi ja selle põhjuseid. Sarjas püütakse leida vastust küsimusele, miks Estonia tegelikult uppus.

Dokumentaalsarja näeb laeva uppumise 26. aastapäeval Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Sarja tegijate sõnul näitavad nad seni avaldamata informatsiooni Läänemere Titanicuks kutsutud laevast. «Tahame näidata, mis tegelikult juhtus ning anda vastuseid nii ohvrite omastele kui ka laevahukust eluga pääsenutele,» sõnas dokumentaalsaatesarja teinud Rootsi produktsioonifirma Monster režissöör Henrik Evertsson.

«Teame, et see traagiline ja kurb päev tuleb taas 28. septembril, kui möödub Estonia hukust 26 aastat,» lausus Ratas. Tema sõnul otsustasid nad Soome ja Rootsi kolleegiga, et tuleb dokumentaal ära vaadata. «Mis need uued kaadrid on, kui neid seal üldse on,» märkis Ratas. 

«Väga oluline on see, et nad peavad olema kooskõlas hauarahu kokkuleppega,» lausus Ratas. 

Peaminister kinnitas, et ta pole dokumentaali näinud ning ega kommenteerida, mis seal dokumentaalis on. «Ma ei pea õigeks, et peame haurahu kokkulepet avama. Loomulikult selles küsimuses tegutseme koos,» selgitas Ratas. 

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) ütles, et kohtumine ei tulnud nagu selgest taevast ja just selle dokumentaali tõttu, vaid see lepiti juba ammu kokku. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles