Päästeametis tuvastati viis koroonaviirusega nakatunut

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Nõmme päästekomando uue maja avamine.
Nõmme päästekomando uue maja avamine. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Päästeamet teatas, et viie nende töötaja koroonaviiruse test on osutunud positiivseks. Kolm nakatunut töötab Tallinnas Raua tänava peamajas, üks Ida ning üks Lääne päästekeskuses.

Kõikide nakatunud töötajate teadaolevate lähikontaktsetega on ühendust võetud ning hoonete ruumid desinfitseeritakse. 

Peadirektori asetäitja Andreas Anvelt ütleb, et tegemist on kontoritöötajatega, kuid lisas, et nad viibisid hiljuti toimunud päästjate kutseoskuste võistlusel. «On tõsi, et nakatunud inimesed viibisid Väike-Maarja päästekoolis toimunud võistlustel, ent võistlejatega neil kokkupuudet esialgsetel andmetel ei olnud. Oleme sellegipoolest andnud neile, kes Väike-Maarjas võistlesid, samuti suunised oma tervist hoolikalt jälgida,» sõnas Anvelt.

Ta lisas, et positiivse testitulemuse saanud ametnikel ilmnesid eelnevalt haigussümptomid, haigustunnusteta inimeste testid on seni olnud negatiivsed. Teadaolevad lähikontaktsed on saadetud eneseisolatsiooni ja neil on palutud oma tervist jälgida.

Päästeameti sõnul nakatumine nende igapäevast tööd ühiskonnas ohutuse tagamisel ei mõjuta, sest ühtsesse päästevõrgustikku kuulub ligi 4000 inimest, kes katavad tervet Eestit. Ühtlasi töötavad päästjad vahetustega, mistõttu on alati olemas vaba päästereserv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles