VIDEO Uus sari Estonia hukust lubab suurt paljastust (20)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
Poolteist kuud pärast Estonia uppumist tõsteti parvlaeva vöörivisiir merepõhjast üles.
Poolteist kuud pärast Estonia uppumist tõsteti parvlaeva vöörivisiir merepõhjast üles. Foto: Jaakko Avikainen/AFP /Scanpix

Telekanal Discovery, mis toob tuleval esmaspäeval Põhjamaades ekraanile uue viieosalise dokumentaalsarja parvlaev Estonia hukust, lubab, et filmis «Estonia – leid, mis muudab kõike» lahatakse tragöödiat ümbritsevaid asjaolusid, laevahukku ennast ja Estonia uppumise põhjuseid ning selgub ka midagi, millest avalikkus seni ei teadnud.

«Dokumentaalsari on loodud, tuginedes tugevale ajakirjanduslikule tööle, mille käigus me intervjueerisime süvitsi mitut esmast allikat, kel on Estonia katastroofiga otsene seos. Paljud allikad pole kunagi varem oma looga ajakirjanduses üles astunud,» lausus filmi režissöör Henrik Evertsson.

Lisaks hukkunute lähedaste ja ellujäänute intervjuudele sisaldab dokumentaalsari materjali vraki juurde sukeldumisest.

«Üks, mida produktsioonimeeskond tegi, oli see, et salvestati kaadreid vrakist, eriti neist osadest, mida pole varem dokumenteeritud. Seda otsust kaalusid hoolikalt nii eetiliselt kui ka juriidiliselt produtsendid ja ka tellija, Discovery kanal Norras,» selgitas Discovery Rootsi kanali kommunikatsioonidirektor Jessica Linnman.

Vraki ümber kehtiva hauarahu tõttu on tema sõnul tegemist tundliku küsimusega, kuid filmimeeskonna hinnangul oli ajakirjanduslikult õigustatud vraki olukorra jäädvustamine robotiga.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles