Eestlased varastavad Soomest ekskavaatoreid (1)

Alexandra Saarniit
Copy
Skeem on lihtne: petturid teevad uue e-posti aadressi mõne ausa Soome ettevõtte nimega ja seda kasutatakse ekskavaatorite rentimiseks, et need seejärel kiiresti edasi müüa.
Skeem on lihtne: petturid teevad uue e-posti aadressi mõne ausa Soome ettevõtte nimega ja seda kasutatakse ekskavaatorite rentimiseks, et need seejärel kiiresti edasi müüa. Foto: Marko Saarm

Eesti petturid on välja nuputanud uue skeemi, kuidas Soomes rikastuda: kelmid kaaperdavad ettevõtte nime, rendivad seadme, müüvad selle maha ja kaovad jäljetult. Kahjud ulatuvad politsei sõnul miljonitesse, vahendab Soome väljaanne Yle.

Riihimäkist pärit ettevõtja Ari Haatainen töötab ehitusvaldkonnas, lisaks rendib ta ekskavaatoreid. Aasta tagasi pöördus Palokatko Haataineni (omanik Ari Haatainen – toim) firma poole Pirkanmaa ettevõte sooviga Haataineni käest ekskavaator rentida, et kliendi eramu hoovis töid teha. Haatainen ohtu kahtlustada ei osanud: ta kontrollis firma tausta ja kõik tundus usaldusväärne. Andmete järgi oli ettevõtte käive sadu tuhandeid eurosid.

Ekskavaatori rendi leping kahe firma vahel sõlmiti nädalaks, kuid tähtaja lõppedes ei paistnud masinat kusagil. «Telefoniliinid olid suletud ja ekskavaator oli kadunud,» rääkis Haatainen Ylele. Ekskavaatori väärtus ulatub 25 000 euroni ja see oli ostetud vaid kaks aastat tagasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles