Prantsuse neiu sai seeliku kandmise eest sinise silma (13)

Postimees
Copy
Meeleavaldus naistevastase vägivalla vastu septembri alguses Bordeaux’s. 
Meeleavaldus naistevastase vägivalla vastu septembri alguses Bordeaux’s. Foto: Philippe Lopez/AFP/Scanpix

Viimase nädala jooksul on Prantsusmaal rünnatud kolme naist, kelle ründajad on oma teguviisi põhjendanud naiste liiga paljastava riietusega.

«Vaadake seda seelikuga hoora,» ütles üks kolmest mehest, kes läinud reedel ründas Strasbourgis Elisabethi-nimelist tudengit. «Ma otsustasin neile vastata, öeldes: «Vabandust!» Misjärel nad ütlesid mulle: «Jää vait, mõrd, ja häbene,»» meenutas 22-aastane neiu raadiojaamaga France Bleu Alsace kõneledes.

«Kaks meest võtsid minust kinni, kumbki ühest käest, ja kolmas lõi mind näkku. Pärast seda jooksid nad minema,» rääkis Elisabeth, kelle sõnul on õhkkond Strasbourgis muutunud viimaste aastatega üha vägivaldsemaks ja naised peavad sageli kuulma sobimatuid kommentaare. Kõige šokeerivamalt mõjus ohvrile aga tõsiasi, et toimuvat nägi tema sõnul pealt vähemalt 15 inimest, ent keegi ei sekkunud.

Elisabeth esitas politseisse avalduse ja juhtunut uuritakse. Sotsiaalmeedias naise sinisest silmast levinud pilt aga tõstis arutelu naistevastasest vägivallast Prantsusmaal teravalt päevakorda.

«Esitatud faktid on väga tõsised,» ütles valitsuse pressiesindaja Gabriel Attal. «Prantsusmaal peab inimestel olema võimalik käia tänavail meelepärases riietuses. Me ei saa leppida, et Prantsusmaal tunneks tänasel päeval ükski naine end ohustatuna, ahistatuna, ähvardatuna või langeks kallaletungi ohvriks oma riietuse pärast.»

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles